Новости

Симултано и консекутивно толкување и писмени преводи по налог на UN Women, мај-декември, 2019...

Помеѓу мај и декември, 2019 Констан ДООел продолжи со успешната соработка со меѓународната организација за заштита на правата на жените - UN Women. Во тој период преведувачите на нашата фирма извршија превод на вкупно 757 страници текст од и на англиски, српски, македонски и албански јазик за потребите на организацијата за теми повр [ ... ]

Прочитај повеќе...
Писмени преводи по налог на Еуростандард Банка АД Скопје, мај - декември 2019...

Помеѓу април и декември 2019 Констан Дооел ја продолжи својата долгогодишна соработка со Еуростандард банка. Во текот на тој период, јазичните експекти на Констан Дооел извршија писмен превод на над 800 страници на текстови од правна и деловна терминологија на англиски, руски, бугарски, украински,македонски итн.

Прочитај повеќе...
Симултано и консекутивно толкување за време на официјалната посета на г-дин Спасовски, министер за в...
Симултано и консекутивно толкување за време на официјалната посета на г-дин Спасовски, министер за внатрешни работи на РС Македонија во Берлин, Германија

По налог на германското сојузно министерство за внатрешни работи на 20.11.2019, г-дин Жан Станоевски, управител на Констан ДООел вршеше симултан и консекутивен превод од германски на македонски јазик и обратно за време на службената посета на македонскиот министер за внатрешни работи, г-дин Оливер Спасовски. Билатералната средб [ ... ]

Прочитај повеќе...
Kонсекутивно толкување за време на официјалната посета на г-дин Кочовски, помошник директор во оддел...
Kонсекутивно толкување за време на официјалната посета на г-дин Кочовски, помошник директор во одделот за гранични работи и миграции на РС Македонија во Потсдам, Германија

По налог на германското сојузно министерство за внатрешни работи на 25-26.11.2019, г-дин Жан Станоевски, управител на Констан ДООел вршеше консекутивен превод од германски на македонски јазик и обратно за време на службената посета на на г-дин Маринко Кочовски, помошник директор во одделот за гранични работи и миграции на РС Макед [ ... ]

Прочитај повеќе...
Писмен превод за Rofa - Laboratory & Process Analyzers од Австрија, јули - август 2019...

Во јули и август, 2019 јазичните експерти на Констан ДООел беа ангажирани за извршување на писмен превод за потребите на Rofa - Laboratory & Process Analyzers од Австрија. Притоа, во рекордно време беше извршен стручен превод на вкупно 297 страници од англиски кон македонски јазик на деликатен текст за лабораториска опрема, упатства за кори [ ... ]

Прочитај повеќе...
Писмен превод за потребите на Ротари Клуб - Скопје, април 2019 година...

  На барање на претставништвото на Ротари клубовите во Скопје, јазичните експерти на КОНСТАН ДООЕЛ беа ангажирани за писмен превод од словенечки на македонски јазик на материјал од околу 300 страници. Услугата беше извршена професионално и на барање на клиентите - во екстремно краток рок.

Прочитај повеќе...
Симултано преведување за потребите на Светска Банка, 10-11 април, 2019 година...

  Кон крајот на 2018 година, Констан Дооел започна соработка за преведувачки и толкувачки услуги со Светска Банка - претставништво во Скопје, за писмен превод, како и симултано и консекутивно толкување од англиски, германски, српски, албански и македонски јазик и обратно како и други јазични комбинации. Еден од поголемит [ ... ]

Прочитај повеќе...
Студиска посета во Рим, Италија за потребите на ГИЗ, 02-05 април, 2019 година...

  Констан Дооел ја продолжи соработката со Германското друштво за интернационална соработка - ГИЗ.   Јазичните експерти на Констан во многу наврати беа ангажирани за симултано и консекутивно толкување, како и писмени преводи за потребите на ГИЗ. Од 02 до 05 април, ГИЗ организираше студиско патување во Италија при шт [ ... ]

Прочитај повеќе...
Симултано и консекутивно преведување и изнајмување на опрема за симултано толкување за потребите на ...

И оваа година, Констан Дооел ја продолжи соработката со Германското друштво за интернационална соработка - ГИЗ. Јазичните експерти на Констан во многу наврати беа ангажирани за симултано и консекутивно толкување како и писмени преводи за потребите на ГИЗ за следните јазици: македонски, албански, англиски, германски, српски,  [ ... ]

Прочитај повеќе...
Симултано толкување и писмени преводи за потребите на УНФПА - Фондот за население на Обединетите нац...

Во рамки на 2018 година, Констан Дооел оствари интензивна соработка со УНФПА - Фондот за население на Обединетите нации,а во текот на 2018 годинатимот на Констан Дооел успешно обезбеди превод на повеќе од 1000 страници на текстови од медицинска терминологија и повеќе од 1600 PowerPoint слајдови. Исто така, за потребите на УНФПА беа анга [ ... ]

Прочитај повеќе...
Соработка со ВТЕ Васертехник ГмбХ, Есен, Германија, 2018

Констан Дооел и ВТЕ Васертехник ГмбХ, Есен, Германија ја продолжија својата одличната соработка во текот на изминатите месеци и соработката се прошири и за услуги по германски, романски и албански јазик. Имено, од потпишувањето на спогодбата па сѐ до денес, Констан за потребите на ВТЕ Васертехник врши стручни преводи (најчес [ ... ]

Прочитај повеќе...
Симултано и консекутивно толкување и писмени преводи за потребите на UN WOMEN, 2018...

Констан Дооел ја продолжи соработката со UN WOMEN и јазичните експерти на Констан во многу наврати беа ангажирани за симултано и консекутивно толкување како и писмени преводи за потребите на UN WOMEN. Еден од поголемите настани за кои беа ангажирани јазичните екперти на КОНСТАН ДООЕЛ беше Регионалниот форум организиран во простор [ ... ]

Прочитај повеќе...
Останати новости

Copyright © 2014. | www.constan.com.mk etoro review